Stalgordijnen

Stalgordijnen

De meest effectieve manier om de stroom van frisse lucht in de stal te garanderen.

SafeSystem

Vouwgordijn, van onder naar boven dicht

Werking

Door het draaien van een bovenbuis, direct aangesloten op een krachtige 380 volt motor, wordt de aluminium buis waaraan het zeil verdeeld incompartimenten hangt op of neer bewogen. De opening wordt d.m.v zoomen verdeelt in compartimenten van ca. 60 cm. In deze zoom wordt een buis 0.5” (duim) aangebracht die voor kracht en stabiliteit zorgt. Het systeem wordt standaard uigevoerd met een binnen en buiten beugel, dit voorkomt dat het zeil in aanraking komt met een eventueel (optie)aangebracht vogel/windbreekgaas. Dit voorkomt beschadiging en plakken.

Uitvoering

Het systeem wordt uitgevoerd met een krachtige 380 volt motor, rechtstreeks aangesloten op de bovenbuis. Een onderaandrijving blijf achterwege, hierdoor verliest de motor geen vermogen. Het grote voordeel hiervan is dat het systeem wel >100 mtr met één motor kan aansturen, zonder onderbreking. De afsluitkappen aan beide uiteinden van het Safe System worden uitgevoerd met een 70 cm brede zeil kap, meestal in de kleur van het vouwgordijn. Hierdoor blijft het Safe System onderhoudsarm, en heeft het een lange levensduur. Logisch dat Airkoe op dit systeem 5 jaar volledige garantie afgeeft!

Lees meer

SafeSystem plus

Vouwgordijn, van onder naar boven dicht met voorzetzeil

Werking

Door het draaien van een bovenbuis, direct aangesloten op een krachtige 380 volt motor, wordt de aluminium buis waaraan het zeil verdeeld in compartimenten hangt op of neer bewogen. De opening wordt d.m.v zoomen verdeelt in compartimenten van ca. 60 cm. In deze zoom wordt een buis 0.5” (duim) aangebracht die voor kracht en stabiliteit zorgt. Het systeem wordt standaard uigevoerd met een binnen en buiten beugel, dit voorkomt dat het zeil in aanraking komt met een eventueel (optie)aangebracht vogel/windbreekgaas. Dit voorkomt beschadiging en plakken.

Uitvoering

Het systeem wordt uitgevoerd met een krachtige 380 volt motor, rechtstreeks aangesloten op de bovenbuis. Een onderaandrijving blijft achterwege, hierdoor verliest de motor geen vermogen. Het grote voordeel hiervan is dat het systeem wel > 100 mtr met één motor kan aansturen, zonder onderbreking. De afsluitkappen aan beide uiteinden van het Safe System worden uitgevoerd met een 70 cm brede zeil kap, meestal in de kleur van het vouwgordijn. De gehele lengte wordt afgewerkt met een voorzetzeil. Dit is een zeil met aan de boven en onder zijde een pees gelast, die in aluminiumprofielen wordt getrokken. Dit zorgt voor een nog completer afgewerkt geheel. Logisch dat Airkoe op dit systeem 5 jaar volledige garantie afgeeft!

Lees meer

Middenoprol onder openend

Rolgordijn, midden-oprollend, van boven naar onder dichtrollend

Werking

Het systeem is altijd verdeeld in twee zeilen. Is de opening bijvoorbeeld 4 meter dan wordt het uitgevoerd met twee zeilen van 2 meter. Er is altijd sprake van een middenbuis aandrijving, aangestuurd door een motor in rail. Het gordijn heeft aan beide zijden een gelaste pees, waar aan de bovenzijde een optrekbuis en aan de onderzijde een wikkelbuis wordt bevestigd (boven zeil). Het systeem wordt bij grote openingen uitgevoerd met stormbeugels van 1,5” duim buis. Veelal wordt dit systeem gebruikt voor kapschuren zodat eronderdoor gereden kan worden. Een binnensteun isoptioneel.

Uitvoering

Het system wordt uitgevoerd met een krachtige 220 volt motor/handlier-mechanisme, rechtstreeks aangesloten op de middenbuis. De afsluitkappen aan beide uiteinden van het oprol systeem worden uitgevoerd met een 60cm brede afsluitkap, uitgevoerd in gegalvaniseerd materiaal. De wikkelbuis wordt uitgevoerd in aluminium. Ten behoeve van het aandrijfsysteem moet de stal aan één zijde ca. 1,20 meter worden dicht gemaakt. Bij grote stallen is het soms beter de bediening in het midden te plaatsen, dan moet er 2 meter worden dicht gemaakt voor het aandrijfsysteem.

Lees meer

Centrale buis onderoprol

Rolgordijn met bovenbuisaandrijving, van onder naar boven dicht rollend

Werking

Door het draaien van een bovenbuis, direct aangesloten op een krachtige 220 of 380 volt motor wordt de aluminium buis waaraan het zeil hangtop of neer bewogen. De motor wordt d.m.v. haakse overbrenging weer in verbinding gebracht met de onderrolbuis. Het gordijn heeft aan beide zijdeneen gelaste pees, waar aan de bovenzijde een optrekbuis en aan de onderzijde een wikkelbuis wordt bevestigd. Het systeem wordt bij grote openingen standaard uitgevoerd met binnensteun/vogelgaas, dit voorkomt dat het zeil teveel naar binnen kan waaien en beschadigd. Een binnensteunis optioneel.

Uitvoering

Het systeem wordt uitgevoerd met een krachtige 220 of 380 volt motor, rechtstreeks aangesloten op de bovenbuis en onderaandrijving. De afsluitkappen aan beide uiteinden van het oprol systeem wordenuitgevoerd met een 60 cm brede afsluitkap, uitgevoerd in gegalvaniseerd materiaal. De optrek en wikkelbuis worden uitgevoerd in aluminium, de trekdraad wordt d.m.v. speciale klem aan de buis bevestigd. Ten behoeve van het aandrijfsysteem moet de stal aan één zijde ca. 1,20 meter worden dichtgemaakt

Lees meer

Staaldraad dubbelbuis

Optrekgordijn met RVS trekdraad aandrijving, van onder naar boven dicht trekkend

Werking

Het systeem wordt aangedreven d.m.v. RVS 5 mm trekdraad, deze wordt opdraaid door een liermechanisme. Het gordijn heeft aan één zijde eengelaste pees, waarmee het in de optrekbuis wordt opgetrokken. Onder in het zeil ligt een ballastbuis om het doek strak te houden. Het zeil komt in open situatie voor de muur langs te hangen. Het systeem wordt bij grote openingen standaard uitgevoerd met binnensteun/vogelgaas, dit voorkomt dat het zeil te veel naar binnen kan waaien en beschadigd. Een binnensteunis optioneel.

Uitvoering

Zowel handbediening als uitgevoerd met motor en bedieningsknop, met als optie klimaatcomputer/regenmelder. Geschikt voor grote openingen, mits de benodigde ondermuur beschikbaar is. Hiervoor geldt: 0.5 x nettoventililatie opening + 25 cm muur. De afsluitkappen aan beide uiteinden van het systeem worden uitgevoerd met een 60 cm brede afsluitkap, uitgevoerd in gegalvaniseerd materiaal. De optrek en wikkelbuis worden uitgevoerd in aluminium, de trekdraad wordt d.m.v. speciale klem aan de buis bevestigd. Ten behoeve van het aandrijfsysteem moet de stal aan éénzijde ca. 70 cm worden dicht gemaakt.

Lees meer

Staaldraad onderoprol

Rolgordijn met RVS trekdraad aandrijving, van onder naar boven dichtrollend

Werking

Het systeem wordt aangedreven d.m.v. RVS 5 mm trekdraad. Deze wordt opgedraaid door een liermechanisme, die weer in verbinding staat met de onderoprolbuis. Het gordijn heeft aan beide zijden een gelaste pees, waaraan de bovenzijde een optrekbuis en aan de onderzijde een wikkelbuiswordt bevestigd. Het systeem wordt bij grote openingen standaard uitgevoerd met binnensteun/vogelgaas, dit voorkomt dat het zeil te veel naarbinnen kan waaien en beschadigd. Een binnensteun is optioneel.

Uitvoering

Zowel handbediening als uitgevoerd met motor en bedieningsknop, met als optie klimaatcomputer/regenmelder. Het systeem wordt uitgevoerd meteen krachtige 220 of 380 volt motor, rechtstreeks aangesloten op het liermechanisme en de onderaandrijving. De afsluitkappen aan beide uiteinden van het oprolsysteem worden uitgevoerd met een 60 cm bredeafsluitkap, uitgevoerd in gegalvaniseerd materiaal. De optrek en wikkelbuis worden uitgevoerd in aluminium, de trekdraad wordt d.m.v. speciale klemaan de buis bevestigd. Ten behoeve van het aandrijfsysteem moet de stalaan één zijde, aan de kant van de aandrijving, ca. 1,20 meter worden dichtgemaakt.

Lees meer

Polycarbonaat schuifklep

Van boven naar onder openend

Werking

Op plaatsen waar een ventilatieopening en tevens veel daglicht gewenst is, en een hogere isolatiewaarde vereist is, is dit systeem een ideale oplossing. De schuifkleppen worden vervaardigd uit meerwandig polycarbonaat 16 mm platen met aluminium omlijsting en zijn geschikt om openingen tot circa 1,50 mtr. hoog af te sluiten.

Bediening: motor of handlier, zowel binnen als buiten mogelijk

Maximale hoogte: afhankelijk van de ondermuur

Wilt u weten wat Airkoe voor uw bedrijf kan betekenen?

Bespreek uw situatie met onze product experts