Ventilatienokken

Ventilatienokken

De lichtstraat die 100% beschermt tegen regenwater
of sneeuw en veel daglicht brengt.

Zadeldak met zijventilatie

De Zadeldak met Zij Ventilatie (ZZV) is de lichtstraat die 100% beschermt tegen regenwater of sneeuw en veel daglicht in uw stal brengt. Het schoorsteen effect d.m.v. de windgeleideplaten verzorgd een goede afvoer van warme en vervuilde lucht. De hoogte van de windegeleideplaat speelt hierbij een grote rol. Elke lichtstraat wordt door Airkoe exact naar wens geproduceerd om een zo hoog mogelijke luchtafvoer te realiseren.

De Zadeldak met Zij Ventilatie (ZZV) is de lichtstraat die 100% beschermttegen regenwater of sneeuw en veel daglicht in uw stal brengt. Het schoorsteeneffect d.m.v. de windgeleideplaten verzorgd een goedeafvoer van warme en vervuilde lucht. De hoogte van de windgeleideplaatspeelt hierbij een grote rol. Elke lichtstraat wordt door Airkoe exact naar wens geproduceerd om een zo hoog mogelijke luchtafvoer te realiseren.

De zogenaamde ZZV bestaat uit een sterke aluminium constructiewaarop de lichtplaten worden gemonteerd. De lichtplaten zijn van eenmeerwandige polycarbonaat met een UV beschermende laag. Dit is omverkleuring op de polycarbonaat lichtplaat te doen voorkomen.

Lees meer

Voordelen

 • geen regen/sneeuw inslag
 • esthetisch zeer verantwoord
 • combinatie van twee verschillende polycarbonaatplaten mogelijk

Gebogen nok met zijventilatie

De Gebogen nok met ZijVentilatie (GZV) is de nieuwste lichtnok in het Airkoe assortiment. De Gebogen nok met ZijVentilatie is een zeer solide constructie met als groot voordeel dat het ruimtelijke zicht van binnen zeer aangenaam is. Deze nieuwe lichtnok is in diverse afmetingen leverbaar. Natuurlijk daglicht heeft een gezonde werking op u en uw vee.

De Zadeldak met Zij Ventilatie (ZZV) is de lichtstraat die 100% beschermt tegen regenwater of sneeuw en veel daglicht in uw stal brengt. Het schoorsteeneffect d.m.v. de windgeleideplaten verzorgd een goede afvoer van warme en vervuilde lucht. De hoogte van de windgeleideplaatspeelt hierbij een grote rol. Elke lichtstraat wordt door Airkoe exact naar wens geproduceerd om een zo hoog mogelijke luchtafvoer te realiseren.

De zogenaamde ZZV bestaat uit een sterke aluminium constructiewaarop de lichtplaten worden gemonteerd. De lichtplaten zijn van eenmeerwandige polycarbonaat met een UV beschermende laag. Dit is omverkleuring op de polycarbonaat lichtplaat te doen voorkomen.

Lees meer

Voordelen

 • zeer hoge belasting mogelijk (sneeuw)
 • geen regen/sneeuw inslag
 • esthetisch zeer verantwoord

Zadelnok met open nok

Goede ventilatie begint bij een goede afvoer van de afgewerkte lucht. Een goede zuiging in de nok van de stal is daarom erg belangrijk. Met de Zadeldak met Open Nok wordt (ZON) zuiging gecreëerd door het zogenaamde schoorsteeneffect. De capaciteit van de zuiging van de nok wordt voor een groot deel bepaald door de hoogte en breedte van de schoorsteen.

Goede ventilatie begint bij een goede afvoer van de afgewerkte lucht. Een goede zuiging in de nok van de stal is daarom erg belangrijk. Naast afvoervan de afgewerkte lucht, is een nok ook een ideale plaats om licht in destal te brengen. Op het hoogste punt, zodat er een optimale licht situatieonstaat met zo weinig mogelijk instraling van warmte.

Met de Zadeldak met Open Nok (ZON) wordt zuiging gecreëerd door hetzogenaamde schoorsteeneffect. De capaciteit van de zuiging van de nokwordt voor een groot deel bepaald door de hoogte en breedte van deschoorsteen.

Airkoe produceert elke lichtstraat naar wens zodat eenoptimale luchtafvoer wordt gewaarborgd. Naast de opening die dient voor afvoer van de afgewerkte lucht in de stal, is de nok voorzien van een lichtdoorlatende polycarbonaat plaat. Deze platen zijn dubbelwandig en zorgen voor een goede spreiding van het licht in destal en het tegengaan van warmte instraling.

Lees meer

Voordelen

 • optimaal schoorsteeneffect
 • esthetisch zeer verantwoord

Oversteeknok

Airkoe levert oversteeknokken in diverse soorten. Hierbij kan er gekozen worden voor een enkelzijdige of dubbelzijdige oversteek, met of zonder windegeleideplaat etc. Onze oversteeknokken bestaan uit een solide aluminium constructie met meerwandige polycarbonaat platen. De oversteeknokken zijn tot 5000 mm breed leverbaar. Voor de juiste bouwtechnische voorwaardes kunt u contact opnemen met Airkoe om een probleemloze montage te garanderen.

Omdat de ventilatieopening het hoogste punt is vloeit de warme en vervuilde lucht uit de stal. Omdat wij elke nok op maat produceren kunnen wij een optimale ventilatie waarborgen. Levering is mogelijk met een heldere- of een opaal lichtplaat (zonwerend).

Lees meer

Voordelen

 • gunstig geprijsd
 • esthetisch zeer verantwoord

Zadeldak zonder zijventilatie (optie met luik)

Geschikt voor boven melkstallen en op plaatsen waar kou inval niet gewenst is. Een dicht zadeldak is uit te voeren met een ventilatie luik.

Luchtwasser

Indien er een luchtwasser geplaatst wordt is een zadeldak zonder zijventilatie noodzakelijk!

Voordelen

 • Hier komt een voordeel
 • Hier komt nog een ander voordeel

Afsluitbare klep voor in de ventilatieopening

Voor in (melk) stallen waar het wenselijk is dat de nok bij extreme weersomstandigheden wordt afgesloten.

Voordelen

 • Hier komt een voordeel
 • Hier komt nog een ander voordeel

Wilt u weten wat Airkoe voor uw bedrijf kan betekenen?

Bespreek uw situatie met onze product experts